WMHost > Asiakkaille > Ohjeet > Webhotelli > Usein Kysytyt Kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Verkkotunnukset

K: Miten siirrän aiemmin rekisteröidyn verkkotunnuksen WMHostin webhotelliin?
V: Kun kyseessä on fi-verkkotunnus, tarvitaan verkkotunnukseen Ficoran toimittama valtuutusavain. Voit joko itse vaihtaa verkkotunnuksen nimipalvelimet Ficoran järjestelmässä tai voit lähettää valtuutusavaimen meille ja me teemme sen puolestasi.

Kun kyseessä on esim. com/net/org verkkotunnus, voit
a) itse vaihtaa verkkotunnuksen nimipalvelimet ohjaamaan WMHostin nimipalvelimille ja huolehtia itse verkkotunnuksen uusimisesta jatkossa
b) pyytää vanhaa palveluntarjoajaa toimittamaan verkkotunnuksen siirtoavaimen sekä avaamaan verkkotunnuksen siirtolukituksen, jotta verkkotunnus voidaan siirtää WMHostin rekisterinpitäjälle. Tällöin WMHost huolehtii verkkotunnuksen uusimisesta vuosittain.

K: Miten verkkotunnukselle tehdään ohjauksia tai esim. uusia aliosoitteita?
V: Ota yhteys asiakaspalveluumme ja teemme tarvittavat muutokset (verkkotunnuksen pitää tällöin olla WMHostin nimipalvelimilla).

K: Miten saan samaan webhotelliin liitettyä useamman verkkotunnuksen?
V: Webhotelliin on mahdollista liittää useampia verkkotunnuksia eli rinnakkaisdomaineja, jolloin verkkotunnus ohjaa samaan sivutilaan pääosoitteen kanssa tai vaihtoehtoisesti rinnakkaisdomain voidaan ohjata omaan alikansioonsa (esim. public_html/rinnakkaisdomain.fi). Rinnakkaisdomainille tulee palveluksi Domainpointer.

Webhotelli

K: Olen siirtänyt tiedostot palvelimelle, mutta kotisivuni eivät näy?
V: Tiedostot tulee siirtää public_html kansioon.