WMHost > Palvelut > Webhotellit > Domainpalvelut

Domainpalvelut

WMHostilta on mahdollista tilata myös pelkkiä domainpalveluita, eli verkkotunnuksia. Pelkkä verkkotunnus on hyvä varata silloin, kun verkkotunnus halutaan varata valmiiksi myöhempää käyttöä varten tai se halutaan liittää WMHostin webhotelliin.

Kauttamme voi rekisteröidä minkä tahansa verkkotunnuksen. Verkkotunnusten rekisteröintiehdot kuitenkin vaihtelevat, joten tarkistattehan ensin, että teillä on oikeus rekisteröidä haluamanne verkkotunnus.

Domainparkki

2,50 €/kk Tilauslomakkeeseen

Mikäli haluatte varata yrityksellenne verkkotunnuksen myöhempää käyttöä varten, voi domainin varata parkkiin. Varaamme verkkotunnuksen puolestamme ja hoidamme nimipalvelinten teknisen ylläpidon.

Domainpointer

2,50 €/kk Tilauslomakkeeseen

Jos käytössä on oma palvelin tai verkkotunnus halutaan osoittaa WMHostin webhotelliin, tulee domainille tällöin palveluksi Domainpointer. Domainparkki ja Domainpointer ovat saman hintaisia ja muuttaminen palvelusta toiseen on helppoa. Domainpointer-palvelussa verkkotunnus voidaan ohjata ulkopuoliselle palvelimelle, WMHostin webhotelliin joko samaan sivutilaan tai omaan alihakemistoon.

Verkkotunnusten rekisteröinti

com/net/org rekisteröinti (1 vuosi)  20,00 €
info rekisteröinti (1 vuosi) 20,00 €
biz rekisteröinti (1 vuosi)
20,00 €
eu rekisteröinti (1 vuosi) 20,00 €
fi-verkkotunnuksen rekisteröinti/uusinta (1 vuosi) 12,00 € (alv 0%)
fi-verkkotunnuksen uusimisen palvelumaksu 10 €

Tilauslomakkeeseen Varaa verkkotunnus

 


FI-verkkotunnukset

Saat fi-verkkotunnukset kauttamme, koska olemme Viestintävirastoon rekisteröitynyt verkkotunnusvälittäjä. Verkkotunnuksella tulee olla välittäjä 5.9.2016 voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen ja välittäjä hoitaa jatkossa kaikki fi-verkkotunnukseen liittyvät toimet, kuten rekisteröinnit ja tietojen päivitykset.

Voit tarkistaa verkkotunnuksen omistajan/haltijan tiedot Viestintäviraston sivuilta. Verkkotunnuksen tiedoissa Registrar-kenttä kertoo kenen välityksessä kyseinen verkkotunnus on. Mikäli tämä tieto on tyhjä, tulee verkkotunnus siirtä välittäjän alle. Verkkotunnuksen siirtäminen palveluntarjoajalta toiselle tehdään välittäjän vaihtoavaimella, jonka yleensä saa omalta välittäjältä. Mikäli välittäjää ei ole lainkaan, saa välittäjän vaihtoavaimen Viestintävirastolta.

Rekisteröinnin edellytykset fi-verkkotunnuksille

Verkkotunnuksen tulee olla vapaa ja voit tarkistaa tämän sivujemme domainhakutoiminnolla tai Viestintäviraston sivuilta.

Verkkotunnuksen lainmukaisuus tulee varmistaa eli se ei saa loukata toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Voit menettää rekisteröimäsi verkkotunnuksen, jos loukatun nimen tai tavaramerkin haltija sitä vaatii. Tarkista fi-verkkotunnuksesi lainmukaisuus eri rekistereistä.

Varmistra verkkotunnuksesi sallitut merkit eli sallittuja merkkejä ovat normaalit kirjaimet, numerot sekä tavuviiva. Verkkotunnuksen pituus tulee olla 2-63 merkkiä pitkä. Lue lisää verkkotunnuksien sallituista merkeistä sekä vinkkejä hyvään verkkotunnukseen.

Vapaasti rekisteröitävät verkkotunnukset

Com/net/org verkkotunnuksia haettassa ei tarvitse todistaa oikeuttaan haettavaan nimeen, kuten fI-verkkotunnuksissa. Mikäli verkkotunnus on vapaa, voi sen rekisteröidä kuka tahansa. Rekisteröinti com/net/org verkkotunnuksien osalta maksaa 20 € ja rekisteröintiaika on voimassa vuoden. Verkkotunnuksia uusitaan automaattisesti, mikäli verkkotunnusta tai siihen liitettyjä palveluita ei ole irtisanottu sopimusehtojen mukaisesti. Uusinnasta veloitetaan hinnaston mukainen rekisteröinti- ja uusintamaksu.

Voit tarkistaa kaikkien verkkotunnusten omistajan/haltijan tietoja Whois-palvelusta.

Muut kauttamme rekisteröitävät harvinaisemmat verkkotunnukset

Rekisteröintiaika harvinaisemmilla domaineilla 1-60 päivää. Hinnat vaihtelevat domainkohtaisesti. Rekisteröintipalkkio on 50 €. Verkkotunnusten rekisteröintiehdot vaihtelevat yksilöittäin. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 % ellei erikseen mainittu.

 

Verkkotunnuksen tietoihin määritetään verkkotunnuksen haltija. Kansainvälisten verkkotunnusten hallinnoiva ICANN-organisaatio vaatii vuosittain tehtävän tarkastuksen tietojen oikeellisuuteen liittyen. Tällaisista automaattisista WDRP-kyselyistä (Whois Data Reminder Policy) ei tarvitse välittää. Yleensä viestissä pyydetään vain tarkastamaan yhteystiedot ja pyydetään tarvittaessa päivittämään tietoja.

PH